Personvernerklæring

Moava er opptatt av personvern. Denne erklæringen handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende til våre tjenester.

Ansvar

Moava er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av Moavas tjenester/nettsted, mens den enkelte organisasjon ( eksempelvis kommune ) eier og er ansvarlig for sine data for tjenester/nettsted selv om disse er levert og driftet av Moava. Moava bruker webtjenester og serverressurser fra Amazon Web Services, EU (Irland).

Dataansvarlig for Moavas egne tjenester/nettsider: Moava AS
Databehandler: Moava AS

Det er inngått en egen avtale som spesifiserer hvilken informasjon partene har tilgang til. For Feide-brukere har Moava tilgang til:

  • Navn/Name (Fornavn og etternavn)
  • Rolle/Role (eksempelvis Elev)
  • Kommune og organisasjonsenhet
  • Målform (Bokmål, nynorsk)
  • Kontekst (standard verdi fra Feide)
  • Foretrukket navn eller juridisk navn fra Feide

Moava har tilgang til informasjon som eventuelle registrerte brukere registrerer om seg selv, som for eksempel navn og e-post.
Data lagres kun innenfor EU/EØS i land som har implementert EU sitt personverndirektiv (GDPR).

Webanalyse

For å gjøre nettstedet så godt som mulig, benytter vi statistikkverktøy for å analysere bruken av nettstedet.

Vi innhenter vanlig besøksstatistikk fra våre nettsider. Av personvernhensyn benyttes vår egen installasjon av Matomo som analyseverktøy. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettstedet de besøkende kommer fra.

Ingen av opplysningene vil bli brukt til å identifisere enkeltpersoner.

Informasjonskapsler ( Cookies )

Moava bruker informasjonskapslene for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Disse kan ikke identifisere besøkende. Ved bruk av våre tjenester/nettsted aksepterer du at informasjonskapsler brukes.

Brukerprofil

På de fleste tjenester/nettsider fra Moava kan du logge inn via Feide. Det vil da kunne opprettes da en bruker basert på data Feide-kontoen. Informasjon du lagrer hos oss vil ikke være tilgjengelig i andre sine tjenester. Administratorer har tilgang til brukerkontoer for å kunne endre eller slette brukere.

Eksterne lenker

Lenker på nettsider levert av Moava kan sende deg videre til andre nettsteder. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan ha andre regler for personvern enn det som er oppgitt her.